Пияни и дрогирани шофьори заловиха в Сливенско

Шест бързи производства за образувани при операция по установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни. Акцията е по линия па пътна безопасност и е проведена в дните 2-4 ноември от екипи на Пътна полиция и РУ-Сливен. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

Около 18,00 часа на 2 ноември в село Самуилово екип на участък „Запад“ е спрял за проверка лек автомобил „Ауди 80“. При проверката за употреба на алкохол се установява, че 26-годишният водач-Н.С. от село Крушаре, е управлявал с концентрация на алкохол 1,85 промила.

В хода на операцията на 2 ноември, около 22,00 часа, в село Новачево, екипът на началника на сектор „Пътна полиция“ в Сливен предприема проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Установява се, че водачът на автомобила- 31-годишният Х.Х. от Новачево, е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Пробата за употреба на алкохол се оказва положителна- 0,96 промила.

В 21,25 часа на 3 ноември в град Сливен е извършена проверка на 24-годишния В.Б., водач на лек автомобил „Пежо 306“. Полицейските служители установяват, че В.Б. управлява след употреба на наркотици.

Малко след полунощ днес в Сливен е установен 42-годишният Д.И., водач на лек автомобил „Ланд Ровър“. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,42 промила.

В 00,50 часа днес е извършена проверка на 29-годишния А.Ф. от град Сливен. Установява се, че А.Ф. управлява с концентрация на алкохол 2,12 промила.

На 2 ноември е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство срещу 26-годишния Б.Т. от град Шивачево. Той е управлявал лек автомобил „Форд“, който не е регистриран по надлежния ред.