ПГСС – гр. Нова Загора – домакин в тазгодишното Национално състезание „Млад фермер“ – регионален етап

 От 22 до 24.03.2023г. Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора ще бъде домакин на тринадесетото издание на Националното състезание  „Млад фермер“ в първа регионална група за Южна България.

Организатор на престижното събитие е Министерството на образованието и науката със съдействието на Регионално управление на образованието – гр. Сливен и Аграрен университет – гр. Пловдив.

За интереса към изявата говори фактът, че в състезанието ще вземат участие 12 отбора от професионални гимназии от гр. Айтос, с. Бояново, гр. Джебел, гр. Карнобат, гр. Кърджали, с. Скалица, гр. Свиленград, гр. Хасково, гр. Чирпан, гр. Ямбол, гр. Мъглиж и домакинът ПГСС – гр. Нова Загора.

Според Регламента, в продължение на два дни, отборите от по трима ученици ще покажат знания и умения в шест състезателни дисциплини, разделени в три направления – растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство.

 Домакините в авторитетната национална надпревара – ПГСС – Нова Загора, пожелават успех и достойно представяне на всички участници в престижния форум в сферата на селското стопанство.