Петков слага край на политическите назначения. Отзовава Пламен Георгиев от Валенсия

Министерски съвет започна заседанието си с голяма новина. Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия, Испания, предаде Новини.бг.

„Поздравявам министъра на здравеопазването. Когато говорим за мерки, трябва да кажем и нашите цели, а те са именно да спасим максимално много животи и децата да могат ходят на училище. Само за вчера имаме 24 хил. ваксинирани и 130 хил. от началото на новата програма. Вече имаме резултати“, заяви в началото на заседанието министър-председателят Кирил Петков.

„Приключват се политическите назначенията, които нямат общо с професионалната дейност в министерствата, особено във Външно. Пламен Георгиев да бъде отзован като посланик във Валенсия, защото неговото назначение беше политическо. Това ще е символ, че нещата в новото правителство няма да се случват по политическа линия“, каза премиерът Петков.

Пламен Георгиев, бивш шеф на антикорупционната комисия, беше назначен от предишното правителство за консул във Валенсия, Испания, след скандала „Апартаментгейт“.

В програмата на МС още са включени основно парите за туризма. С постановление трябва да бъдат одобрени средствата за безвъзмездна помощ към туристическия сектор и туроператорите, които компенсират загубите заради ограниченията поради противоепидемичните мерки.