Петков не приема разпита като натиск, а като излишен пиар

Снимка: Standartnews.com

Премиерът Кирил Петков отиде в Прокуратурата със списък с 19 имена. Екипът му е събрал информация за хора, част от публичното пространство през последните години. Министър-председателят обясни, че не приема разпита като натиск, а като излишен пиар.

„Това са имена, които знаете много добре. Някои са по-пресни – като „Мата Хари”. Добавили сме хора като Маджо – доста известно име. Както и други от този сорт – имаме Таки, Петьо Еврото. Това са само личности, които са отдавна в публичното пространство. Показвам на Прокуратурата публичните данни”, уточни той, цитиран от NOVA.

Петков посочи, че съжалява, че държавното обвинение има нужда изпълнителната власт да ѝ носи допълнителна информация и да ѝ иска доказателства.

„Тук съм да предам всичко, което е в моите ръце. Тези хора не са от днес или от вчера. Една Прокуратура би трябвало сама да си напише домашното и да се сезира. Ако има нужда от помощ – тук съм”, допълни министър-председателят.

Премиерът беше категоричен, че не е в Прокуратурата, за да казва кой е виновен и кой не. „Въпросът е дали Прокуратурата е направила всичко възможно, за да сме сигурни като общество, че имаме правосъдие. Дали всички стъпки, които се е изисквало, са направени”, добави той.