Петима водачи с алкохол са хванати по време на 12-часова операция на Пътна полиция в Сливен

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е разпоредил провеждането на специализирани полицейски операции по пътна безопасност на територията на цялата област, съобщават от ОДМВР-Сливен.

Акциите са насочени към установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни. В операциите са включени всички технически средства за контрол на скоростта.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2136 моторни превозни средства и 2218 лица. Констатирани са 1098 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 919 фиша и 143 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 487 нарушения на скоростта. Издадени са 547 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 136 електронни фиша за нарушение на скоростта.

През изминалата седмица са установени 12 водачи, употребили алкохол, като 6 от тях са с алкохол над 1,2 промила.

Петима от водачите са хванати през нощта на 12 срещу 13 октомври при специализирана операция в град Сливен. 10 полицейски служители и 5 служебни автомобила на сектор „Пътна полиция”-Сливен са проверили  112 автомобила и 145 лица за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества. Акцията е продължила от 19,00 часа на 12 октомври до 07,00 часа на 13 октомври.   Констатирани са 19 нарушения, от които 5 за употреба на алкохол, 1 водач е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици. Иззети са свидетелства за управление на МПС и са прекратени регистрациите на автомобилите.

Общо отнетите шофьорски книжки при операции и ежедневен контрол на територията на ОДМВР-Сливен са 15. Установени са 7 неправоспособни водачи. Прекратени са 11 регистрации на МПС.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 121 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, отдаване  на предимство на пешеходците, употребата на алкохол, наркотици. Полицейско присъствие и видеонаблюдение има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.