Пет успешни жени са част от листата на ГЕРБ – СДС в Сливен

Коалиция ГЕРБ – СДС Сливен се явява с пълна листа от 12 кандидати на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. ГЕРБ залага на млади и образовани хора, всеки доказал се в своята професионална област. В листата с номер 32 са намерили място 5 жени, доказани експерти в разнообразни области и личности, ползващи се с голямо обществено доверие – икономист, юрист, лингвист и двама педагози. Десислава Танева, Мария Белова, Цвета Станева, Велмира Вълева и Милена Гочева са дамите в силния отбор на ГЕРБ Сливен.

„Жените умеят да вземат отговорни решения, да намират изход от трудни ситуации и с това да бъдат полезни за страната си и за регионите, в които работят. Те могат да бъдат добри ръководители, да съвместяват успешно служебните си ангажименти със задълженията към семейството”, каза Галина Вучкова, която е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ и е в ръководство на партията в Сливен.

Десислава Танева е водач на листата на кандидатите за народни представители в 47-мото Народно събрание. Тя е областен координатор на ПП ГЕРБ. Родена е в Сливен. Икономист и юрист. Министър на земеделието, храните и горите в периода 2014-2017 г. и 2019 – 2021 г. Депутат в 41-во, 42-ро, 43-то и 44 –то, 45-то и 46-то Народно събрание. Нейна лична кауза продължават да са хората в Сливен. Основната й задача е да продължи да работи за това, местната общност и нейните съграждани да имат по-добър живот. А всички българи – по-качествена, чиста и здравословна храна на трапезата. Ще работи за една по-добра България и повече възможности за Сливен!

Мария Белова е втора в листата на ГЕРБ/СДС. Тя е родена в Сливен. Завършила е право и е работила като експерт в разработването и управлението на европейски проекти. Народен представител в 43-то, 44-то и 45-тото Народно събрание. Председател на Комисията по земеделието и храните в 44-то НС.

Белова е категорична, че през последните години от ГЕРБ е направено много за българското земеделие и средствата за производителите са изплащани навреме. Земеделците са компенсирани в кризисни ситуации и са реализирани много добри политики в сектора. Като народен представител ще работи за запазване на традиционните производства и повече пазари за българската земеделска продукция, за гарантиране на качеството на продуктите – от градината до трапезата, както и за повече сигурност и възможности за развитие на земеделския сектор. Според Мария Белова ГЕРБ и СДС трябва отново да извадят страната от трудната ситуация, в която е след почти година политическо безвремие. Крайно време е България отново да се управлява от политици с визия, опит и смелост за реализиране на работещи политики.

За нея е важно на 14 ноември да се гласува с номер 32, за да се съхрани постигнатото в последните години и да продължи работата за една по-добра България!

На шесто място в листата на ГЕРБ и СДС Сливен е Цвета Станева. Тя е родена в Нова Загора. Завършила е „Предучилищна педагогика“ във Висш педагогически институт „Константин Преславски“ – Шумен. Тя е специалист при групова работа с деца от 3 до 6 години по педагогика Монтесори. В момента е директор на ДГ „Слънчице“ в Нова Загора.

Кандидатира се за народен представител, защото има близо три десетилетия опит в педагогическата сфера, преминала е през всички длъжностни нива в педагогическата йерархия и знае какво е да развиваш образователната сфера в малка община.

Според нея народните представители от ГЕРБ изпълват със съдържание предизборните си обещания, подкрепяйки ги с факти и реално осъществени проекти.

Като народен представител ще работи за още по-добри условия на труд и заплащане на работещите в образователната сфера, за преодоляване на неравенствата между образователните институции в столицата и останалата част от страната, както и за по-добро образование и педагогическа грижа за децата ни. Ще насочи усилията си за възвръщане на изгубената стабилност и предвидимост в държавата и последователност в реализиране на програмата на ГЕРБ. Според Цвета Станева ГЕРБ и СДС са единствените партии с реална и пълноценна програма за управление, предлагат се работещи решения за цялата страна!

Велмира Вълева е на осмо място в листата за предстоящите избори.  Тя е родена в Сливен. Завършила е „Политология. Дипломация и национална сигурност“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Тя е и лингвист с арабски език. Специализирала е в Чехия и Египет. По европейската програма „Еразъм“ се е обучавала в Масариков университет в Бърно и в Университета в Мансура, Египет. Владее три езика – английски, немски и арабски. В момента е заместник – председател по международната дейност на МГЕРБ и асистент на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов за област Сливен.

Според нея през последните години управлението на ГЕРБ е успяло да преобрази България по отношение на сигурността, възможностите за развитие и инфраструктурата. Като народен представител ще работи за по-добри условия за работа и по-добър живот на младите хора извън столицата, за преодоляване на вътрешната миграция и младежката безработица, както и за насърчаване на раждаемостта и стимули за младите семейства. Според Велмира Вълева ГЕРБ и СДС са показали, че добрите идеи и правилните решения са по-важни от харизмата и популярността. Затова и на третите избори тази година двете партии нямат алтернатива!

12-та  в листата на Коалиция ГЕРБ –СДС е Милена Гочева. Тя е родена в Сливен. Завършила е „Начална училищна и предучилищна педагогика“ и „Бизнес и администрация“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента работи като начален учител в Сливен.

Като народен представител ще работи за по-добра връзка между образованието и бизнеса, по-добри условия на труд за българските учители и за повишаване на качеството на висшето образование. Според Милена Гочева ГЕРБ и СДС трябва отново да са в управлението на страната, защото опитът и добрите идеи за България не трябва да са жертва на политическото противопоставяне.

И не забравяйте – заедно сме по-силни от хаоса!

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ