Педофилът в „Надежда“ е вече с повдигнати обвинения

Арестуваният вчера британски гражданин Даниел Хъл вече е с повдигнати обвинения. Той е извършил блудствени действия на територията на Сливен с повече от две малолетни лица. Това обяви пред БТВ говорителят на окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

„Той е задържан е за 72 часа. По-късно днес Окръжна прокуратура ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение“, добави тя.

От окръжната прокуратура посочиха, че през 2016 г., Хъл е поискал удостоверение за постоянно пребиваващ в България.

Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 5 до 15 години.

Оказва се, че британецът е имал задължение към полицията в родината си да се отчита всеки път, когато сменя адреса си, заради сходни обвинения и излежаване на присъда във Великобритания – нещо, което така и не направил. През 2018 г. окръжният съд в Сливен получава издадената европейска заповед за арест на пастора, но отказва да го предаде, защото според българското законодателство неуведомяването на полицията за новия му адрес не представлява нарушение или престъпление у нас.

Междувременно жители на ромския кв. „Надежда“ се събират пред съда, в защита на британския пастор. Те настояват да бъде освободен и да се върне в квартала. По думите им за три години британецът е променил квартала. Той е правил само добро и обвиненията срещу него са безпочвени. Жителите казват, че пред съда се очаква да дойдат много хора от квартала.

/novini.bg/