Патриотите от Воля и НФСБ: Маска и ръкавици за всеки избирател в деня на вота!

Комплект ръкавици и маска за всеки избирател в деня на вота! ЦИК незабавно да издаде методични указания за провеждането на изборите! За това призоваха лидерите на ВОЛЯ И НФСБ Веселин Марешки  и Валери Симеонов.

Веселин Марешки подчерта, че предложението е прагматично и евтино. Според направените разчети, за маски ще отидат около 300 000 лв., а за ръкавици 600 000 лв. „Държавата с разход от 1 млн.лева може да подсигури живота и здравето на всички желаещи да гласуват. Да се надяваме, че  членовете на ЦИК ще проявят разум.  Целта е хората да са спокойни, че са защитени. Това е начин да увеличим избирателната активност“, коментира лидерът на ВОЛЯ.

Валери Симеонов беше категоричен, че трябва да се вземат мерки срещу опасността от разпространяване на коронавирус в деня на изборите. „Според указанията на ЦИК трябва да се извършват дезинфекции на машини, химикалки и плоскостите, до които избирателят има допир. Това няма как да бъде реализирано, особено в късните часове на изборния ден, когато всички са изморени. Неизпълнимо е условието да се дезинфекцира след гласуването на всеки избирател. Ние предлагаме на входа на всяка сграда – училище, детска градини или друга обществена сграда, където ще се гласува, в присъствието на полицай да се раздават ръкавици и маска на всеки избирател. Така ще бъдат защитени гласуващите и членовете на СИК-овете. До секционните избирателни комисии да не бъдат допускани граждани, които не носят предпазни средства“, посочи лидерът на НФСБ.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ ще внесе предложението си и в Националния оперативен щаб

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ участва на предстоящите парламентарни избори с № 24 в интегралната бюлетина.