Пътни полицаи от Сливен ще снимат нарушители с необозначен полицейски автомобил

Нов подход на контрол предприемат от КАТ – Сливен, полицаите ще заснимат с видеокамера нарушители с нерегистриран и немаркиран автомобил. Това съобщи на изнесен брифинг днес комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР. Брифингът се състоя на път ІІ-53 ( Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, където често се извършват нарушения.

„В рамките на час сме заснели 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна, която започна на 8 юли – около 160“, посочи комисар Кикьов. Водачите ще бъдат издирени и всеки от тях ще получи акт. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

От 8 юли до момента са установени 11 шофьори с концентрация на алкохол до 1,2 промила, пет с над 1,2 промила, четирима – след употреба на наркотици  и 11 неправоспособни.  От началото на годината са установени около 160 водачи, шофиращи след употреба на алкохол, 53 – след употреба на наркотици и приблизително същия брой, които са отказали да бъдат тествани. Най-високата превишена скорост е била 130 км/ч.

Сред другите мерки, предприети от сливенската полиция, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че те са около 43 -ма и за тях информация ще имат колегите им от цялата страна.

Източник: БТА-Сливен