Първо място за АСК по лека атлетика Сливен в отборното класиране за юноши на Националния шампионат

Снимка: Facebook
АСК по лека атлетика гр. Сливен изпревари 120 клуба от цялата страна и зае първо място в отборното класиране за юноши на Националния шампионат под 20 години в зала. Девойките от клуба се класираха на трето място.
Клубът по лека атлетика в гр. Сливен от години работи по едно правило. До всеки шампион изгражда поне още един нов шампион.
Бягане, скачане, хвърляне. Най-естествените движения. Кой не ги може? Но въпросът е: Кой ги може най-добре? Ами в Сливен, в залата по лека атлетика са намерили успешната формула да се научиш да бягаш бързо, да скачаш надалеч и на високо и да хвърляш копие и диск. Треньорите Стефан Станев, Атанас Иванов, Илиян Данев, Краси Аргиров, Валентина Желязкова и Надя Михова повече от четвърт век продължават да бъдат основни мотиватори и движеща сила за това до всеки шампион да има поне още един. И за това да привлекат още много деца да посветят голяма част от свободното си време на спорта.
Снимка: Facebook
Медалите от НШ до 20 години:
В скока на дължина изцяло сливенска призова тройка. Злато за Яни Стоянов със 7.07 м. Среброто за Димитър Ташев с 6.93 м, и бронз за Мартин Точев с 6.91 м.
400 м. гл. бягане: сребро за Светослава Павлова с резултат от 59.95 сек.
60 м. гл. бягане: бронз за Димитър Илиев с време 7.05 сек.
В тройния скок шампион стана Димитър Ташев с 14.91 метра, а втори Мартин Точев с 14.20 метра. При девойките в същата дисциплина Александра Янева с 11.93 метра зае третата позиция. Още резултати на АСКЛА Сливен във фейсбук.