Партийни секретари на БСП застанаха с имената си зад Пламена Петрова

Панайот Чолаков

Панайот Чолаков, един от най-дългогодишните партийни членове и бивш партиен секретар на една от най-големите организации на БСП в централната част на Сливен, обяви, че застава зад кандидатурата на Пламена Петрова от БСДП за кмет на града.

Мотивът си той обясни така: „За пореден път апаратните игри на ръководството на БСП в Сливен води партията към провал. С кандидатурата на Кольо Милев БСП в Сливен е обречена на тези избори. Единствената кандидатура близка до истинските леви и социални идеи е тази на социалдемократите. Затова аз и много мои другари ще гласуваме за Пламена Петрова“.

Чолаков припомни, че делегатите на Конференцията, които решиха Милев да е кандидатът за кмет на БСП, са гласували под натиск на апарата. Мнението на Конференцията не се покрива с това на редовите социалисти. „Ние искахме нов и млад човек, какъвто беше Минчо Афузов. С него картинката сега щеше да бъде съвсем различна.“, заяви Чолаков. Според него Бюрото на БСП системно затрива партията, като закрива цели организации и отстранява от партийния живот всеки, които не им вървят по свирката.