Партийни организации на БСП прехвърлят подкрепата си към Пламена Петрова от БСДП

Никой от БСП не говори за социални идеи! От Пламена Петрова, чуваме, че общината в Сливен е загубила „социалния си образ“ и трябва да си го върне. Дойдохме на тази среща, защото все повече другари  от нашите партийни организации се ориентираме към Вас, другарко Петрова. Нищо, че сте социалдемократ. Ние и със социалдемократите сме другари.“ Това споделиха членове на БСП, които присъстваха на среща с Пламена Петрова с граждани от кв. „Дружба“.

„Защо лявата партия БСП отдавна не говори за социално слабите хора и за бедността? Защо милионите изтичат към малцинствата, а ние сме забравени? Защо не казват нищо за социалния патронаж или за престъпността по селата?“ – питаха те.

Някои от членовете на БСП предпочетоха да закрият лицата си при снимките по време на срещата с Пламена Петрова и социалдемократите.

Те припомниха, че никой от депутатите от БСП не се е заинтересовал, когато миналата година съдебни изпълнители блокираха пенсии зад над 11 000 лева в Сливен. „Хората изпаднаха в тежко положение, но никой не ги защити. Никой не ни помогна тогава, търсят ни само по избори. Идват при нас със скъпите си коли и си въртят бизнеса с другите партии. За нас има значение едно – да не живеем в мизерия и бедност. Сега храним и децата, и внуците с малките пенсии.“ – оплакаха се присъстващите на Пламена Петрова.

На срещата в кв. „Дружба“ Пламена Петрова бе категорична, че българските социалдемократи ще върнат социалното лице  и социалната си функция на община Сливен. „Не случайно поставям тази тема като представител на социалдемократите. Всички кандидати за кметове сега говорят за инфраструктурни проекти със сериозни средства за строителство и ремонти, но не и за проблеми като здравеопазване и образование или социални програми, които да връщат справедливостта и да подкрепят наистина нуждаещите си. Ремонтите, новият асфалт и плочки – това не е постижение, това е задължение на кметовете. За промяна можем да говорим, само ако отново започнем да правим социална политика – разширяване на услугите за възрастни и хора в нужда и специален пакет от мерки за задържане на млади семейства тук. Той ще включва и социална подкрепа, и жилищна политика, и подобряване на достъпа до здравеопазване“ – това заяви Пламена Петрова.