Панорама на образованието започна в Сливен

Ежегодно в град Сливен се провежда Панорама на образованието с участието на средни училища, профилирани и професионални гимназии, както и на висшите училища на територията на област Сливен.  Това съобщи началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова.

„В настоящите условия на извънредна епидемична обстановка всички училища в област Сливен, които ще извършват държавен прием през учебната 2020/2021 година, както и висшите училища на територията на областта, приеха предложението на РУО – Сливен да се включат в Панорама на образованието.“, допълва тя.

Тази година тя се провежда в електронна среда и може да бъде посетена на електронната страница на РУО – Сливен, раздел „Панорама на образованието – 2020“.  Намерението ни е тя да е активна до осъществяването на приема на учениците, за да могат всички желаещи родители, граждани, седмокласници да имат лесен достъп до предоставените по избран от училищните екипи начин материали, които отразяват облика и постиженията на училищата, спецификата на профилите и на специалностите от професии, възможностите за реализация и др.

Освен седмокласниците, интерес към Панорама на образованието могат да проявят и по-малките ученици, които имат възможност да се запознаят с предложението на Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – Сливен за държавен прием в V клас, както и с предложенията на Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен  за V, VІ и VІІ клас.

„Надяваме се да бъдем полезни и на зрелостниците, предоставяйки на тяхното внимание приема за 2020/2021 година на висшите училища на територията на област Сливен. Паралелно с това очакваме на сайтовете на училищата, извършващи държавен план-прием,  да се публикува подробна информация и да се намират материали за предлаганите паралелки, за материалната база, за възможностите за реализация и др.“, заяви началникът на РУО – Сливен.

На вниманието на седмокласниците и родителите им в раздел „Прием“ на електронната страница на РУО – Сливен своевременно ще бъдат публикувани материали, отнасящи се до държавния план-прием и реализацията му.

Тук можете да се запознаете с възможностите за избор, които училищата от четирите общини на област Сливен – община Сливен, община Нова Загора, община Котел и община Твърдица – предоставят на седмокласниците за прием в VІІІ клас за учебната 2020/2021 година.