Пак горещото време с температури до 40

„Вече е първият ден от месец август, който започна със сравнително и относително хладно време с температури малко под нормата, нетипични за това време, но причината е студеният атмосферният фронт, който успя да занижи температурите и в по-голямата част от страната да донесе обилни валежи.

Днес времето по морето е доста ветровито, така ще се задържи през целия ден, но в по-голямата част от страната ще бъде по-прохладно. Температурите ще започнат постепенно да се повишават. От утре, във вторник, сряда, четвъртък и петък, се връщаме към горещото време с температури до 40″, заяви синоптикът Александрина Янкова в „България сутрин“.

Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че температурите ще се задържат такива до края на седмицата. От 5 до 9 август гореща вълна ще обхване страната. В частите на Северна, Централна и Южна България температурите ще достигнат отново до 40 градуса, след което за кратко времето ще се разхлади. По думите ѝ За 2 дни ще има валежи основно в западна и северна България, които ще обхванат и южното Черноморие.

„Предиобед ще бъде предимно слънчево време. Ще бъде благоприятно за разходки в сутрешните часове. На Балканите ще бъде по същия начин – сравнително топло, отново могат да скочат температурите и там до 40 градуса на отделни места. Топлото и горещо време  продължава с пълна сила“, твърди Янкова.