Пада карантината за влизане на българи в Гърция

От 12:00 часа днес отпадат ограниченията за влизане в Гърция.

По информация на посолството ни в Атина при влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинация на пътуването си, съобщиха от Министерството на външните работи.

На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай препоръчваме на българските граждани да се връщат в България от границата.

От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Задължителното тестване за коронавирус на летищата и 14-дневна карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, независимо от тяхната националност, които пристигат от райони, рискови от COVID-19, според оценката на Европейската агенция за авиационна безопасност.

У нас пада карантината за пристигащите от няколко балкански държави – Република Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

На 14-дневна карантина подлежат идващите от трети страни, както и няколко държави в Европа – Швеция, Белгия, Португалия, Великобритания.