ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец отбелязва своя Патронен празник

Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец отбелязва вчера своя Патронен празник и 219 –годишнината от основаването си.

В знак на уважение към патрона си, учениците и учителския колектив на ОУ „Кап. Петър Пармаков“, излязоха на шествие, което тръгна от сградата на началното училище в селото и продължи до сградата на прогимназията.

 „С огромно уважение се обръщам към Вас като към хора, чиято мисия е не само да дават качествено образование, но и да възпитават личности. Желая Ви все повече поводи за гордост с Вашите възпитаници. Бъдете винаги устремени към знанието и продължавайте да предавате своята любов към науката, към моралните и духовни ценности на Вашите ученици. Нека всяка следваща година Ви носи много успехи по пътя на знанието, повече възможности за творчески изяви и заслужено признание. Гордея се с Вас!“, се казва в поздравителният адрес на кмета на община Котел – Коста Каранашев по повод празника.

В тържествения ден отличили се ученици получиха награди, грамоти и поздравления от ръководството на училището, а  тържеството продължи със засаждане на дръвче и празнична програма, подготвена и изнесена от ученици в различни класове на школото.