Отвориха за движение пътя в Новозагорско, където при катастрофа загина шофьор на камион

Снимка: iStock

Отворен за движение е пътят II-55, където при катастрофа днес загина шофьор на камион, съобщи за БТА говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Специализирана техника на „Пътна помощ“ за товарни автомобили е вдигнала катастрофиралите камион, тип „гондола“, и автобус „Сетра“, като това е отнело повече от час. Полицейски екип е съпроводил пътната помощ до КАТ-Сливен, където ще се съхраняват автомобилите.

Тежкото пътно произшествие стана днес след 6.00 часа между новозагорските села Радево и Млекарево. Камионът и автобусът се ударили челно, при което е загинал шофьорът на камиона – мъж на 57 години от село в община Мъглиж. Водачът на автобуса е ранен и е откаран в болнично заведение в Сливен с фрактура на крака.

Автобусът е превозвал работници към рудник в с. Ковачево. Няма данни за сериозно пострадали сред пътниците, като повечето от тях са се придвижили до работните си места и са прегледани в лечебницата към мината.

По време на катастрофата в района е имало гъста мъгла. Автобусът е навлязъл в насрещното движение и така е станал ударът. Изясняват се причините за инцидента, посочиха от полицията в Сливен.