Отново убийство в Сливен

Тази нощ, към 01.37 часа, е получен сигнал от болнично заведение, че баща и син – на 66 и 39 години от град Сливен, с прободни рани, са приети за лечение . Малко по-късно младият мъж е починал. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Незабавно са стартирани  оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен, в рамките на които криминалистите  установили извършителя на престъплението – 33-годишен местен жител, който след като избягал от  местопрестъплението, направил опит да се укрие.  При предприетите действия по задържането му, служебен автомобил със специален режим на движение, е ударил внезапно изскочило куче на пътното платно.  Незабавно към мястото е изпратен екип на Пътна полиция и е подаден сигнал до дежурен в община-Сливен за изпращане на ветеринарни специалисти.

Мъжът е  отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка до 24 часа.  По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.