Отново тежка катастрофа затвори АМ „Тракия“ при Нова Загора при която загина дете

Дете загина в тежък пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“. Джип избухна в пламъци след като се блъсна в мантинелата.

Инцидентът стана малко след 16 часа на 264-ия километър, в посока Бургас.

Лек автомобил е самокатастрофирал и се е запалил, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за пътен инцидент е подаден малко след 16 часа. На място са пожарникари и медици, пътни полицаи регулират движението.

МВР министърът Демерджиев потвърди за инцидента. „Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото – по първоначални данни водачът е загубил контрол на АМ „Тракия“ и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали“, каза Демерджиев в студиото на „Лице в лице“ по bTV.

Катастрофата блокира магистралата и в двете посоки. Пътуващите в посока София също са спрени, тъй като пламъците навлизат и в тяхното платно. Пренасочват се по обходен маршрут.

За пътуващите към Бургас се препоръчва използването на обходен маршрут. Трафикът се осъществява от пътен възел „Нова Загора“ – Сливен – АМ „Тракия“, съобщиха от АПИ.

На място са изпратени пожарни и полицейски екипи.