Отличиха пожарникари от Сливен за висок професионализъм

Служители на Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в област Сливен бяха отличени за проявен висок професионализъм и отговорност в работата си. Наградите са присъдени в навечерието на професионалния празник на пожарникарите Кръстовден, 14 септември. Но бяха връчени днес, на скромна церемония в Сливен. Гости на празничното събитие бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.комисар Николай Николов, областният управител Минчо Афузов, директорът на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, кметът на община Сливен Стефан Радев.

Със заповед на Министъра на вътрешните работи с почетен медал бе награден гл.инспектор Иван Георгиев, началник на сектор в РДПБЗН и с почетен знак ІІІ степен – директорът на РДПБЗН – Сливен комисар Владимир Демирев и мл. Инспектор на Районната служба в Сливен Костадин Костадинов. С писмена похвала от директора на ГДПБЗН гл.комисар Николов бе награден мл.инспектор І степен в Районна служба – Твърдица Недялко Горанов.  С писмени похвали от директорите на „Перативна дейност“ в ГДПБЗН и на РДПБЗН – Сливен бяха отличени още 22 служители от Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица /имената им – виж прикачените файлове/.  С писмени похвали са наградени още четирима пожарникари, които отсъстват в момента от работа и ще получат по-късно наградите си.

„Всяка награда крие зад себе си много труд, екипен труд! Служителите се справиха с тежки ситуации в област Сливен“, каза гл.комисар Николов.  В поздравление до пожарникарите послучай професионалния им празник областният управител Минчо Афузов подчерта, че през тази година те са реагирали на близо 1000 сигнала. Над 600 от тях – за пожари. Огнеборците от област Сливен  не допуснаха да пострадат хора при нито едно от произшествията, включително и при двата големи пожара в района на Твърдица.