Откриват музикалните празници “Златната Диана“ в Ямбол

В Ямбол днес ще бъдат открити музикалните празници “Златната Диана“. Програмата на петте музикални вечери е наситена с опера, джаз и филмова музика.

Домакините от Камерен оркестър „Дианополис”, с концертмайстор Красимира Султанова, ще открият 36- музикални празници. Публиката ще се наслади и на любими класически и съвременни произведения с диригент маестро Григор Паликаров и със солисти Цвета Паликарова – флейта, и Атанас Кръстев – виолончело.

Втората вечер е за Плевенската филхармонията и „Тоска“ от Джакомо Пучини.В програмата е включен концерт – спектакълът „Светът на киното в музиката“. Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, заедно с Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов, ще докоснат публиката със знакова филмова музика. На сцената ще бъдат и едни от най-добрите български джаз музиканти – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Музикалните празници ще закрие, на 24 юни, световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска с концерт – спектакъла „Това съм аз“, посветен на 30-годишния ѝ творчески път. В него са включени произведения от стиловете барок, класика и романтизъм.