Откриха отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат

Oтрязъци от контролни разписки са открити в дома на кандидат за депутат. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков, цитиран от NOVA.

„Тук, в Софийска област има един кандидат за депутат. Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление – не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже, че е гласувал за ДПС”, каза той.

Кандидатът за депутат е с иницали С.С.З. и е от област Елин Пелин, стана ясно на брифинга. Проверка на NOVA в листите показа, че на това описание отговаря Сандо Стефанов Захариев, който е кандидат на ДПС.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков.

„Някои наши политици положиха голямо старание да заблудят обществеността във връзка с машините за гласуване. Ето първият тур мина безпроблемно разбира се с някои факти във връзка с поведението на представителни органи на нашата съседка Турция, включително което може да се тълкува като намеса на вътрешните работи на България”, посочи още вътрешният министър.

„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случая, по които образувахме досъдебни производства. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега се оказа, че сме постигнали „рекорд”, защото по установените случаи, по които ние и Прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, каза Рашков.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия, ние сме елиминирали това уродливо явление у нас – политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и за в бъдеще”, коментира той.