Откриха новия физкултурен салон и обновената сграда на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“

Откриване на новия физкултурен салон и на реновираната сграда на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ се състоя днес. Гост на събитието беше кметът Стефан Радев.

 „Радвам се, че една дългогодишна мечта на ръководството и целия учителски колектив на гимназията се осъществи. Важно е учениците да получават солидна подготовка и да се развиват в една комфортна и съвременна обстановка, отговаряща на всички изисквания в обучителния процес“, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той обърна внимание на това, че напредва проектът на Община Сливен за изграждане на физкултурни салони на природо-математическата и езиковата гимназии, като амбицията на ръководството е свързана с  подобряване на материалната база и сградния фонд на учебните и детски заведения в града. На учениците и учителите сливенският градоначалник пожела здрава и присъствена учебна година. Той благодари на учителите за упоритостта и професионализма, които са проявили в трудната обстановка, продължавайки да обучават децата.

На свой ред директорът на гимназията Мария Петрова благодари на фирмата-изпълнител за отзивчивостта и качественото изпълнение на дейностите.

„Сега разполагаме с една прекрасна зала, която отговаря на всички европейски условия и стандарти. Надявам се успехите на гимназията да се множат, тъй като  имате много добри отбори по волейбол, футбол и баскетбол“, заяви още директорът Петрова. Заедно с кмета Стефан Радев и председателя на Общински съвет Димитър Митев, прерязаха лентата на физкултурния салон.

По думите на един от управителите на строителната фирма „Билдинг“ – Кръстинка Дечева, изграждането на многофункционалното съоръжение е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, по процедура „Подкрепа на професионалните училища в Република България“. По нея бяха реновирани сградите на три професионални гимназии – Професионална гимназия по механотехника, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик  Неделчо Неделчев“. Дечева използва случая да благодари на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев за съдействието и предоставената тежка техника по време на строителния процес. Обновяването на училищата се осъществи със съфинансиране от националния бюджет. Основен бенефициент по проекта е Министерството на образованието и науката.