15.2 C
Сливен
събота, 25 май 2024
- Рекламирай тук -
начало Крими Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му

Откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му

Крадци откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му Десислава Банова – от паркинг в столичен мол, съобщи самата тя по NOVA.

Екшънът се разиграл на паркинга на столичен мол, където за месеца това е четвърта кражба на автомобил под взора на камерите. И останалите потърпевши с откраднати кола са били жени.

В събота следобед Деси Банова паркирала и докато вървяла към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата.

„Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се – видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор“, разказа Банова, цитирана от Dir.bg.

„Той, бутайки се в мен, се опитва да прихване сигнала на ключа. Другото лице, което седи до колата, влиза в нея и потегля безпрепятствено“, описа обичайната схема за подобни кражби втората жена на Плевнелиев.

Сигналът е подаден веднага на 112. 6 минути след кражбата – в 15,56 ч, крадците заглушават джипиес сигнала до застрахователната компания и този до приложението в моя телефон, разказа още Банова. Последно е видяла колата си на Околовръстното. „Дали тези хора не се ползват с чадър от по-високо“, пита се Банова. Казали й, че е била следена.

Това е втора кражба на автомобил в семейството на предишния президент. Вече и двете му съпруги са потърпевши от наглите крадци.

Преди пет години без колата си остана и първата му съпруга Юлияна Плевнелиева, когато той още беше държавен глава. Тогава червеното й „Ауди“ бе паркирано близо до жилището й от затворен тип в „Резиденшъл парк“ в столичния квартал „Младост“. Кражбата също стана посред бял ден и на оживено място, недалеч от основен булевард. Колата бе намерена ден по-късно и върната на Росен Плевнелиев, но Плевнелиева тогава отказа повече да я кара.