Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт

Днес ще отбележим Часът на Земята 2020 с международен онлайн концерт. Това съобщиха от WWF. Организаторите призовават да се обединим около каузата за опазването на нашия общ дом – Земята.

Тази година,  във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата ще протече изцяло в онлайн пространството.

Днес, събота в 11:00 специално за най-малките виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни „Приказен концерт за Земята“. С помощта на музиката тя ще разкаже различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт „Глас за планетата“. Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF. А още идеи как да отбележите Часа на Земята от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.