Още две надежди на ОФК „Раковски“ са приети в детско-юношеската школа на ФК „Етър“ – Велико Търново

Талантите на Общински футболен клуб (ОФК) „Раковски“ – Котел Мелиса Минкова /13 г./ и Джефер Низамов /11 г./ са новите попълнения на детско-юношеска школа (ДЮШ) на футболен клуб „Етър“ – Велико Търново, съобщи треньорът на местния общински футболен клуб Тодор Тодоров. Той посочи, че от тази година към ОФК „Сливен“ ще играе и Хюсеин Онбашиев /14 г./, който е забелязан от треньора на отбора Коста Петков по време на футболни турнири и срещи.

Мелиса Минкова и Джефер Низамов са поредните попълнения в школата на „болярите“ след миналогодишното постъпване на Денис Велиев /13 г./ и Хасан Съдкъев /14 г./ в нея.

Припомняме, че по инициатива на кмета на общината – Коста Каранашев от пет години в община Котел се провежда детски футболен турнир, носещ името на Георги Раковски. Той се организира по случай Международния ден на детето – 1 юни и в него досега участие са взели детските школи на отбори като „Дунав“–Русе, „Нефтохимик“ – Бургас, „Етър“ – Велико Търново, „Локомотив“ – София, отборите на съседни общини и други.

Познавайки условията в Котел, впечатлени от организацията и гостоприемството, същите отбори са идвали многократно и на подготвителни лагери. През годините, младите футболни надежди на Котел са се срещали в официални и неофициални футболни срещи с техни връстници по време на първенства, летни лагери в Котел и други.

„Децата в нашия клуб обичат футбола и ние поощряваме всяка възможност да го практикуват на по-високо ниво. Това ни дава увереност, че вървим в правилната посока. Благодаря на кмета Коста Каранашев, че подкрепя усилията ни да развиваме техния талант“, каза в заключение Тодор Тодоров.