Организират благотворително събитие в помощ на малкия Криси

Кристиян Борисов е само на 3 години, но повече от една година се бори с тежката диагноза Абдоминален Невробластом – 4ти стадий. 

През май 2020 година в университетската болница „Света Марина”- Варна, му откриват туморно образувание в дясна надбъбречна жлеза, след което лекарите започват лечение с осем тежки, но успешни курса химиотерапия като спасяват живота на детето.

След последните направени изследвания на Криси, комисията от онкологичната клиника във Варна, решава, че е рискова хирургическа намеса тук в България и семейството му започва да търси друга алтернатива за спасяването на детето си.

Лечението на Криси в Турция започна с две химиотерапии, след което предстоят ядрено-магнитен резонанс и скенер, въз основа на тези резултати ще се определи дата за операция, присаждане на стволови клетки и лъчетерапия.

Създадена е дарителска кампания за събиране на средства, в помощ за тригодишният Криси, но събраната сума до момента е недостатъчна.

За да помогнат на 3-годишния Криси роднини и приятели органзират благотворителна постановка „Гарите на порастването“, с неповторимите и прекрасни деца от театрална студия „Хвърчащите хора“. 

Постановката ще бъде на 18 юни от 19:00 часа в зала „Сливен“. Входът за събитието е 5 лв.

За тези, които желаят да участват в инициативата, но нямат възможност да присъстват на събитието, могат да си закупят билет „Благодарим ви за шанса“.

Публикуваме апела за помощ без редакторска намеса:

„Скъпи съграждани! Мили благодетели!
Благодарение на всички вас, добри хора с големи сърца,
малкият ни герой Криси вече е в Турция и започна своето лечение!
За пореден път доказахте, че вярата и надеждата в доброто съществуват!
Каним ви на благотворителната постановка с неповторимите и прекрасни деца от театрална студия „Хвърчащите хора“,  за едно незабравимо преживяване!
Благодарим на тези талантливи деца и техният ръководител Вяра Начева за огромния жест!
Благодарим и на община Сливен за любезното съдействие!
Вход 5лв,
а който желае да участва в инициативата и няма възможност до присъства на събитието, може да си закупи билет “ Благодарим ви за шанса“.
Ще има и кутия за дарение на Криси.
Ще ви чакаме! Заедно може да успеем в тази наша кауза!
Благодарим ви от сърце!“

Дарителска сметка:

Титуляр: Кристиян Георгиев Борисов

IBAN: BG61BPBI79494072082701

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка: „ЮроБанк България”