Организаторите от мотоклуб „Лястовица 33“ канят всички на тазгодишния събор в местността Сайганица край Кипилово

„Тази година, както е по традиция, ще можете да се насладите на разнообразна музика, държейки студена бира в едната ръка и порция прясно изпечено агнешко в другата. За настроението ни този път ще се погрижат талантливите изпълнители от Дует Перфект, орк. Варненци, бандата Raising Hell, които правят зашеметяващи кавъри на Iron Maiden, заредените с огън девойки от Second to None и… Милена, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.
Освен музикална програма, сме предвидили и множество други занимания. И тази година ще можем заедно да се насладим на мистичния танц на нестинарите, да се порадваме на стънт шоу и да се разходим до крепостта Калето. Също така ще можем да участваме в множество забавни игри, чиято цел е да открият кои са най-силните, най-смелите и най-веселите сред нас.
Няма как да минем и без традиционната обиколка на гр. Котел ,,В чест на Г.С.Раковски“ Революционерът е символ на града и поради тази причина мото-шествието завършва на площада пред паметника му, за да се отдаде почит на героя.
На помощ срещу глада и жаждата ще се изправят нашите смели приятели зад бара, които неуморно ще приготвят за вас скара, пържени картофи и салати, ще наливат бира и дори ще опекат някое друго чеверме, в Балкана сме все пак…
Освен за големите, сме организирали забавления и за най-малките. Децата ви ще могат да лудуват на воля заедно с връстниците си в специално обособения детски кът. За тяхното настроение пък ще се грижи аниматор. За да не останат малчуганите по-назад, сме приготвили и детски игри, в които ще могат да печелят специални награди.
Очакваме ви!
P.S. Тази година искаме да обърнем внимание и на нашия вечен домакин – планината. Котленският Балкан се слави със своите вековни букови гори и тучни ливади, които дават живот на хиляди горски обитатели. Именно затова местността е заселена още през Каменната ера, а в продължение на хиляди години нашите предци са изкарвали там стадата си, тъй като лете планината се превръща в „остров от зеленина“, предлагащ студена вода и свежа трева за животните и отморяваща сянка за хората.
Затова ви молим да се отнасяте с уважение към „домакина“ и да не изхвърляте отпадъци извън обозначените места, за да може и нашите деца да се радват на природата, така както нашите предци са я запазили за нас!“, казват организаторите.