Опонентите на Минчо Афузов не се осмелиха да се изправят срещу него в дебат

Минчо Афузов: Партиите бранят интересите си, независимите работят за града си.

Среща-дискусия за бъдещето на Сливен беше организирана днес в зала ”Сливен” от независимия кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов. На нея бяха поканени всички кандидати за кмет на община Сливен –  Стефан Радев (ГЕРБ), Маринчо Христов (ПП – ДБ), Климент Шопов („Възраждане“), Мустафа Мустафов (ДПС), Кольо Милев (БСП) и Пламен Крумов (Пряка демокрация).

„С неявяването на дискусията днес, партийните кандидати за пореден път доказаха, че защитават само собствените си интереси. Искам да им напомня – Сливен е на сливналии, а не на партиите“, категоричен бе Минчо Афузов.

Целта на дискусията, на която присъстваха над 200 граждани, беше в диалог да бъдат определени трите най-важни приоритета за Сливен. След това всеки от присъстващите трябваше да подпише споразумение, че със собствените сили и средства, ще работи за реализацията им. Защото, когато всеки работи в своята област за постигането на обща цел, резултатите ще бъдат измерими.

Независимият кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов представи своите 3 приоритета за развитие на общината:

 1. Стимулиране на местния бизнес чрез създаване на програма за лоялност
 • предимство за местните фирми, които плащат данъци в общината, при явяване на търгове;
 • оценка и категоризация на нуждите на общината от конкретен тип инвестиции и привличане на нови инвеститори;
 1. Здравеопазване
 • създаване на собствена сграда за спешна медицинска помощ;
 • създаване на спешни центрове по райони;
 • привличане на нови специалисти за детското отделение;
 • излизане от негативната класация за най-висока детска смъртност.
 1. Образование
 • намаляване на тенденцията за ранно отпадане от системата на образованието, превенция на ранна раждаемост;
 • преминаване към едносменен режим на обучение;
 • създаване на ученическо и студентско общежитие за привличане на младежи, които да останат да работят и живеят в Сливен.

Срещата се превърна в дискусия между присъстващите жители на Сливен и независимия кандидат за кмет. Бяха повдигнати важни въпроси като създаването на многофункционална спортна зала и нуждата от привличане на инвеститори в сектора на преработването на плодове и зеленчуци.

„За съжаление, обединението зад приоритетите на Сливен, се оказа мисия невъзможна. Опонентите ми не успяха да надмогнат личните и партийните си интереси. Явно само независими кандидати могат да работят с открито сърце за бъдещето на Сливен. Споразумението, което трябваше да подпиша с тях, ще го подпишем ние с вас заедно, със своите сърца, споразумение, че ще работим заедно за нашия любим роден град!“, коментира Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.