Операции по пътна безопасност в Сливен и Нова Загора

Двама водачи, употребили алкохол над 2 промила, са установени от полицейски екипи в Сливен и Нова Загора. На 26 февруари, в 15,20 часа, в сливенския квартал „Сини камъни“, е извършена проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от водач на 60 години от град Сливен. Проверката за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Около 13,20 часа , на 27 февруари, на ул.“Васил Левски“ в град Нова Загора е извършена проверка за употреба на алкохол на 48-годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“.  Пробата е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 27 февруари в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управлява от водач на 31 години. При проверката за употреба на наркотици, извършена на място с техническо с техническо средство, пробата е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е бързо производство.

33-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява в период на лишаване от правоуправление с административно наказание. Проверката е извършена на 25 февруари в село Селиминово. По случая е образувано бързо производство.

Управление на нерегистрирано електрическо превозно средство е установено от полицейски екип в град Нова Загора. На 26 февруари, около 14,30 часа, на кръстовище с улици „Хан Аспарух“ и „Св.Паисий Хилендарски“ е спрян електрически мотопед марка  „ECO Speed“, управляван от водач на 61 години от град Нова Загора. Управляваното превозно средство подлежи на регистрация. По случая е образувано досъдебно производство.