Операцията по линия „Наркотици“ в Сливен – 3 ареста за една вечер

Спецакцията е проведена на 13 юли на територията на град Сливен по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Целта е установяване и задържане на лица,  занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества.

В района на автогарата екип на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен  извършват проверка на 24-годишен мъж от град Кермен. В него е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса с тегло около 200 грама, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията в квартал „Даме Груев“ екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ предприемат и извършват проверка на  48-годишен криминално проявен мъж от град Сливен, мини-нарко лаборатория в дома си. 

На бул. „П.Хитов“ екип на група „Орана на обществения ред“ към РУ-Сливен спира за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от водач на 41 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операцията по линия „Наркотици“ на територията на град Сливен продължава.