Операция „Скорост” се провежда на територията на ОДМВР-Сливен

От вчера е в ход специализирана операция по контрол на скоростните режими. Засилените проверки в рамките на операция „Скорост” са част от инициативите на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. Основната причина за операцията е фактът, че несъобразната скорост е основна причина за възникване на пътни произшествия с голям брой жертви и ранени.

Акцията се провежда на територията на всички държави членки на ЕС и ще продължи до 27 март.

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Екипи на сектор „Пътна полиция” – Сливен извършват контрол на местата с повишена концентрация на ПТП.

Според анализ на пътна полиция най-честите нарушения, извършвани на територията на областта, са  засечени при разклона за село Гавраилово и селата Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.