Огромната част от БСП стои зад ръководството и провежданата политика.

„Няма разделение в БСП! Няма разделение дори и в Националния съвет!“ заяви  Атанас Зафиров повод днешният опит за свикване на Национален съвет.
„Днес се регистрираха за участие малко повече от 1/3 от членовете на съвета. Ако трябва, ще го кажем два пъти, три пъти, за да се чуе добре. 74 човека са се подписали от 185-членния състав на НС. За да има заседание, са необходими най-малко 93-ма регистрирани. Националният съвет ще бъде свикан по легитимен начин, с легитимен дневен ред, защото и дневния ред, който се обсъжда няма нищо общо с дневния ред, който разглеждахме на заседание на Изпълнителното бюро от вносителите.
Да, аз съм съгласен, че част от темите, които се коментират стоят на дневният ред на обществото и такава дискусия трябва и ще бъде проведена, но по легитимен начин.
БСП е легитимна, системна, традиционна партия. БСП е оцеляла толкова години, защото се е ръководила от своя устав, от своите програми и от своите правила.
И никога в БСП малцинството не е налагало волята си над мнозинството. Огромната част от БСП, казвам ви го като човек, който ежедневно контактува със структурите на терен, стои зад легитимното ръководство на партията и провежданата политика.“ категоричен е Зафиров.