ОДМВР-Сливен засилва контрола по пътна безопасност през почивните дни

Полицейски екипи следят за неправилно движение на превозни средства с животинска тяга по първокласни и второкласни пътища

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Контролът по пътна безопасност ще бъде завишен в дните от 10 до 12 юни. Водачите ще се проверяват за правоспособност, употреба на алкохол и/или наркотични вещества, използване на обезопасителните системи на автомобилите, валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

През почивните дни миналата седмица екипи на пътна полиция и районните управления са установили общо 323 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 243 фиша и 80 акта. Установени са 6 водачи, употребили алкохол. Двама са отказали да бъдат изпробвани с техническо средство. 33 са санкционирани за неизползване на предпазни колани и каски. За неосигуряване на предимство и неправилно изпреварване са санкционирани 14 водачи. Полицейските екипи са взели отношение спрямо 15 превозни средства с животинска тяга, които са установени да се движат по първокласни и второкласни пътища / І-6, ІІ-66 и ІІ-53/. Водачите са санкционирани, а превозните средства незабавно са изведени от пътното платно.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.