ОДМВР-Сливен започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol

От 13 до 19 юни на територията на страната е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на товарни автомобили и автобусите. Аналогични действия се провеждат не територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol. В проверките у нас участват служители на Пътна полиция и изпълнителните агенции „Автомобилна администрация“ и „Главна инспекция по труда“, като при необходимост ще бъдат включени и служители от Криминална и Икономическа полиция.

При проверките екипите на ОДМВР-Сливен следят за  спазване на времето за почивка от водачите, недопускане на нарушения на скоростните режими, недопускане  управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за превоз на необезопасени товари и претоварване. До края на седмицата на територията на ОДМВР-Сливен са предвидени операции по метода широкообхватен контрол.

В календара на Roadpol е заложено подобни операции да се осъществяват четири пъти в годината. Причината – при настъпване на пътен инцидент с подобен вид превозни средства, последиците винаги са тежки.