ОДМВР-Сливен планира редовни операции по метода широкообхавен контрол

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества

Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат днес на територията на град Сливен в изпълнение на мерките, предприети от МВР във връзка с намаляване на пътните произшествия. Контролът се осъществява в рамките на два часа на различни места в областта. От 10,30 до 12,30 часа, на ул.”Ст.Караджа” в град Сливен, полицейски екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен са проверили 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша. Установен е един неправоспособен водач- номерата на автомобила са свалени, съставени са 3 акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда-Сливен”, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово  възнаграждение и други.

Към момента тече втората операция широкообхватен контрол на територията на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на БГТОЛ.

От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол- 2 с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, установени са 4 неправоспособни и един водач с наркотични вещества.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в град Сливен. На 18 август на бул. Ст.Стамболов в град Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км.ч.. Спрямо водача са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.