ОДМВР-Сливен: Над 900 нарушения на пътя в Сливенско за една седмица

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и оборудването им за движение при зимни условия. Извършват се проверки за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 6 до 12 януари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 919 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 111 актове за административни нарушения и 808 фишове, от които 419 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 5 водачи на МПС, употребили алкохол, като 3 от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила.  2 са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества.

На място при проверка на пътя са връчени 65 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 6 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

77 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.