ОДМВР-Сливен: Близо 1400 нарушения на скоростните режими при операция на ROADPOL

От 9 до 15 август на територията на страната е проведена специализирана операция по контрол на скоростта, инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция- ROADPOL.Основната причина е фактът, че превишената скорост е най-честата причина за големия брой пътни произшествия с най-много загинали и ранени.

За периода на операцията на територията на ОДМВР-Сливен са установени 1396 нарушения на скоростните режими. Със стационарни и мобилни устройства са засечени 259 нарушения в населени места и 1137 извън населени места.

Най-честите нарушения са засечени при разклона за село Гавраилово и селата Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков контролът за спазване на скоростните режими продължава. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще осъществяват контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в областта.

Засилени остават проверките за употреба на алкохол и наркотици, както по главните пътища, така и в малките населени места.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.