ОДМВР-Сливен: 682 нарушения на ЗДвП при специализирана операция по пътна безопасност в Сливенско

1952 превозни средства и 2358 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност с акцент движение в големите градове и пътищата между малките населени места, проведена от 19 до 24 март. Акцията е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия в градовете и общинските пътища. Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на пътните знаци, маркировка и светлинните сигнали на светофарите. Извършени са проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност в малките населени места и общинските пътни участъци.

Установени са 9 неправоспособни водачи, 2 с алкохол, 2 с наркотици, 103 не са използвали обезопасителните системи в автомобилите, 142 нарушения от пешеходци.  207 са нарушенията на скоростните режими. Общо установените нарушения на ЗДвП са 683- съставени са 452 фиша и 231 акта.

Служители на Пътна полиция-Сливен са установили и санкционирали водач с рисково поведение на пътя. На 25 март след публикуван клип в социалните мрежи на водач на МПС, който създава предпоставка за пътно произшествие на кръстовище „Дамарски мост” в град Сливен, са извършени издирвателни действия като водачът е намерен, извикан в Пътна полиция, където му е съставен акт за административно нарушения.

В ОДМВР-Сливен на ел. поща sliven@mvr.bg се приемат сигнали на граждани за неправилно паркиране, отнемане на предимство, рисково поведение па пътя и други, касаещи Закона за движение по пътищата.