Обвиниха 40-годишен домашен насилник, държал жена си заключена

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 40-годишен мъж за това, че от началото на август тази година е държал в Казанлък насила затворена 32-годишна жена в условия на домашно насилие.  Лишаването от свобода е продължило повече от две денонщия и е било застрашено здравето на пострадалата.
Престъплението е квалифицирано по чл. 142а ал. 5 вр. ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Насилникът е живеел на съпружески начала с пострадалата и имат четири деца. За случилото се е съобщил бащата на жертвата. Той подава сигнал на телефон 112, че не е виждал дъщеря си вече от месец и половина и има съмнения, че тя е заключена в дома си.

Явилите се на място полицейски служители установили, че жилището е затворено, но от него се чувало шум . Със съдействието на екип на ПБЗН отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата й. Жената била с травми. Приведена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Установено е, че мъжът е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Обвиняемия  е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

БНР-Стара Загора