Общински съветник от Нова Загора: Бюджет 2021 е предизборен и създаден за запазване на статуквото в местната власт

Сника: Личен архив
„Гласувах против Бюджет 2021, защото няма връзка с реалността и актуалната обстановка в града ни. Общинските съветници от БСП не подкрепихме този бюджет.“, това написа Васил Стоянов – общински съветник от БСП в Нова Загора в официалния си профил във Фейсбук.
Публикацията е по повод Бюджет 2021, който според Стоянов е предизборен и създаден с цел запазване на статуквото в местната власт.

Ето и какво написа той:

„Гласувах против Бюджет 2021, защото няма връзка с реалността и актуалната обстановка в града ни. Общинските съветници от БСП не подкрепихме този бюджет.

В ситуации като днешната един бюджет трябва да бъде създаден с грижа за хората, а не за поредна година приоритет да бъде строителството със съмнително качество.
Една от наболелите теми в момента е здравеопазването и ще ви дам пример със ситуацията в МБАЛ „Света Петка Българска“. Големи похвали се изсипаха към здравния министър за тези 450 000 лева, които с неговата благословия били осигурени за нашата болница.

Прави впечатление, че тези пари до последната стотинка са заложени за основен ремонт на покрива на болницата.

Силно притеснен съм от тези близо половин милион лева, които според местната власт са нужни за ремонт на един покрив.

Още по-притеснителни бяха и думите на кмета Грозев, който в отговор на мое питане заяви, че една част от парите щяла да влезе в отделенията под някаква форма и нямало всичко да се даде за покрива. В такъв случай изниква въпросът- защо това не е отбелязано в свръх амбициозния (по техни думи) бюджет?
Това ми звучи все едно да обещаеш увеличение на заплатите, но да заделиш повече пари само за нови джипки…?!

Други проблеми, за които знам от медицинските работници и които поставих по време на днешното заседание са:
Разбитият път от южния вход на болницата, по който всеки ден хората разбиват колите си, за които иначе плащат едни от най-високите данъци в България
Проблеми с парното
Липса на топла вода в кухните

Щом решения на тези проблеми не бяха заложени в настоящия бюджет, то явно не са приоритет за кмета и неговия екип.

Не мога да приема, че общинската власт за поредна година ще изсипе няколко милиона за асфалт и съмнителни ремонти, но няма да вложи парите там, където са най-необходими.

Медицинските работници в Нова Загора и жителите на общината като цяло не заслужават това пренебрежително отношение!

В обобщение бих определил Бюджет 2021 като предизборен и създаден с грижа за запазване на статуквото в местната и национална власт“