Общински съветник дари животоспасяващ апарат на ФСМП Твърдица

Злати Златев, общински съветник от Твърдица, дари кислороден апарат на Спешен медицински център – Сливен. Дарението е съвместно със съпругата му и бе направено на връх Петковден – празникът на Твърдица.

За „Сливен нюз“ той сподели, че е решил да предостави по-голямата част от парите, които ще получи за четирите години на мандата си, в полза на обществото.

Ето и какво още каза Златев:

Сливен Нюз: Здравейте, г-н Златев, Честит Празник – днес е Петковден – празникът на Твърдица!

Златев: Благодаря, но все пак да подчертая, че аз съм кореняк Козаревец!

Сливен Нюз: Разбрахме от наш източник, че сте дарили на Спешен медицински център – Сливен кислороден апарат на стойност 1800 лв. и тъй като сте общински съветник, кажете ни няколко думи на празника за това благородно деяние?

Златев: Да, миналата седмица закупих апарата заедно с консумативи за десетина пациента и на 11-ти в понеделник го предоставихме на филиала на СМП в Твърдица. Казвам предоставихме, защото дарението е съвместно със съпругата ми Мария. Апарата е марка Крьобер, германски и стойността му, която е промоционална, надхвърля малко над 1700 лв.

Сливен Нюз: Защо се спряхте на кислороден концентратор?

Златев: Попитах отговорника на центъра в Твърдица г-жа Катя Попова и тя ми каза, че не разполагат с точно такъв животоспасяващ апарат, пък и защото смятам, че в тези епохално тежки и непредвидими времена, това е не просто морален дълг, а „едно условие без, което не може“,  за всеки гражданин с някакви възможности и още повече, ако е и избраник на народа. Аз съм се старал да помагам и преди да стана съветник… През последните две години сме дарявали няколкократно и заедно с мои колеги съветници, но честно да ви кажа тези 25-30 000 лв., които ще получа за четирите години на мандата си, живот и здраве, са средства, които в много, много голямата си част съм решил да предоставя в полза на обществото. Това е мой личен избор.