Община Котел организира акция по почистване

При подходящи метеорологични условия, Община Котел организира акция за почистване на града. Идеята е на 8 юни /сряда/ от 13:00 до 17:00 часа в кампанията да се включат всички жители на Котел, служители на общинската администрация и на други обществени институции и училища. Акцията ще се проведе под патронажа на кмета на Котел Коста Каранашев.

„Искаме да посрещнем гостите на предстоящите ни празници в чист град“. Това заяви кметът на Община Котел Коста Каранашев, който призова повече хора да се включат в доброволната кампанията.

„Разчитаме на активното гражданско общество да активира повече хора от града се включат“, заяви Каранашев и допълни, че към тях ще се включат всички служители  на Община Котел.

Сборен пункт за участниците, които ще се включат в почистването от центъра ще бъде пл. „Възраждане“, където ще бъдат предоставени чували и ръкавици.

Задължителните места за почистване са следните: кв. „Галата“, ул. „Стара планина“ /Нов квартал/, кв. „Садина“, ул. „Изворска“ – от пл. „Възраждане“ до парк „Изворите“, парк „Изворите“, ул. „Васил Левски“ /кв. „Изток“/, както и от центъра на юг към Автогара Котел.

Замисълът на акцията е да създаде организация по почистване на града два пъти в годината като тази ще е първата кампания. Събраният отпадък да се поставя в чували до контейнерите, откъдето ще бъдат  извозени.

Жителите на община Котел, които имат желание да изчистят нерегламентирани сметища извън град Котел, се умоляват да оставят събраната смет в чували на удобно място за тяхното извозване, което ще се извърши от ОП „БКС“- Котел.