Община Ямбол стартира дейности по възстановяване на местност Ормана

Община Ямбол стартира дейности по почистване и облагородяване местност Ормана в покрайнините на Ямбол.

Предстои изграждане на игрища за футбол и волейбол с естествено покритие, както и монтиране на нови пейки.

Облагородяването на района и обособяването на местността като зона за отдих и спорт ще се извършва поетапно. Първата част от дейностите ще приключат до два месеца.

За удобство на гражданите на Ямбол се възстановява автобусна линия № 11, която ще изпълнява курсове до Ормана всяка събота и неделя. Автобусите ще превозват пътници от 15 август (събота) до 15 октомври (четвъртък).

Ръководството на Община Ямбол изказва благодарност за оказаната финансова подкрепа от страна на Държавно горско стопанство „Тунджа” – Ямбол. Част от дейностите се извършват и от общинските предприятия.

Община Ямбол няма гласуван бюджет за възстановяване на местност Ормана за тази година, но ще разчита на собствени средства, както и на помощта на граждани и фирми, за да бъде извършен възможно най-голям обем от работа.

Предстои обявяване на кампания за почистване на местността, в която при желание могат да се включат и гражданите на Ямбол.

Предварително благодарим на всички, които ще окажат финансова подкрепа или ще се включат с труд за реализацията на тази инициатива.