Община Ямбол предприема противоепидемични мерки при посещенията в Гробищния парк

Във връзка с очакваното масовото посещение на Гробищния парк в Ямбол след Великденските празници, по-конкретно на 2 май 2020 г., събота, ще бъдат предприети редица противоепидемични мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавирус в територията на община Ямбол.

Предприети са необходимите действия по дезинфекция на Гробищния парк. Забранява се свободния достъп на автомобили на неговата територия от 8:00 часа до 14:00 часа, като след 14:00 часа ще бъдат допускани само автомобили с инвалидни стикери. Информационни табели ще указват специално обозначените достъпи за вход и изход. Същевременно с това ще бъде въведен и пропускателен режим за пешеходци и автомобили. Ще бъде контролирано задължителното  носене на предпазни средства .

Екипи на СПООР към Община Ямбол и на ОДМВР – Ямбол ще следят заедно за стриктното спазване на предприетите противоепидемични мерки.

Предвид очакваното струпване на много хора, които искат да почетат душите на свои починали близки, ръководството на Община Ямбол призовава гражданите да не предприемат посещения до Гробищен парк, ако не е необходимо, с цел да се ограничат контактите.