Община Сливен затваря няколко улици на 22 септември

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на мобилността, която традиционно се провежда между 16 и 22 септември. Кампанията цели намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха от автомобилния транспорт, както и подобряване качеството на живота в градовете.

През 2019 година темата на кампанията е  „Безопасно ходене и колоездене“ и мотото „Върви с нас!“. Те поставят в центъра на вниманието ползите от активните видове транспорт за нашето здраве, околната среда и по-доброто качество на живот.

Община Сливен се включва в кампанията с инициативата  „22 септември – Ден без автомобили“ като се предвижда затваряне на бул. „Цар Освободител“ за движение на автомобили в участъка от светофара на Общински пазар-Сливен до ул. „Г. С. Раковски“ /Съдебната палата/, както и улиците от библиотека „Сава Доброплодни“ до МОЛ-Сливен за периода от 08.00 до 15.00 часа на 22 септември 2019 година.

Всеки, който иска, може да използва уличните платна на затворените за автомобили улици като свободна зона за вървене пеш, каране на колело, тротинетка, скейтборд и други.

Гражданите, желаещи да посетят центъра с лек автомобил, ще имат възможност да ползват паркингите на пл. „Х. Димитър“ и зад МОЛ-Сливен.