Община Сливен ще се включи към кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Сливен ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно” на 17 септември 2022 г. Тази година инициативата ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“ и отново е насочена към личната отговорност и принос в грижата за общия ни дом, бъдещето и възпитанието на децата. Проявата се организира от BTV Media Group.

За организирани групи доброволци ще бъдат осигурени торби, които могат да се получат от отдел „Екология“, Община Сливен от 15 до 16 септември 2022 г. от 10.30 ч. до 11.30 ч. и от 15.00 ч. до  16.00 ч., тел. 044 611 262.

Препоръчани места за почистване.

 1. Район около долна лифтена станция Сливен – м. Карандила;
 2. м. Моллова кория;
 3. м. Карандила;
 4. м. Абланово;
 5. м. Селището;
 6. м. Кръстова чешма
 7. м. Батмиш – гората до пътя за пречиствателната станция за питейни води;
 8. Парк „Хамамбаир”
 9. Парк „Свети Георги“
 10. Райони около крайпътни чешми път гр.Сливен – с.Бяла, път гр.Сливен – с.Ичера и др.
 11. Паркове и зелени площи.

Община Сливен ще осигури натоварване и транспорт на събраните отпадъци до регионално депо Ямбол. С цел ефективно извършване на организацията по натоварване и извозване на събраните отпадъци от почистването следва да се спазва следното условие – пълните торби да се оставят по възможност до най-близкия контейнер за битови отпадъци. За извънградските райони след извършване на почистването пълните торби да се оставят до най-близкият контейнер за битови отпадъци като мястото и района се известяват на дежурен община Сливен – тел. 044/611 136.

За начален час на акцията е обявен 9.00 ч.

Община Сливен призовава всички граждани, училища и ведомства да станат доброволци и да се включат в тазгодишната кампания под надслов „Подай ръка на природата“.