Община Сливен се включи в Международния туристическо-икономически форум Чирпан 2022

Община Сливен  участва със свой рекламен щанд в  Международния туристическо-икономически форум, който се провежда днес край Чирпан. В него се включиха още представители на местната власт, търговско-промишлени палати, браншови съюзи, икономически структури, туристически компании от България, Австрия, Беларус, Израел, Италия, Сърбия и Турция.

Сливен бе презентиран от зам.-кмета по икономическото сътрудничество – инж.  Стоян Марков. В изложението си той открои културните и исторически забележителности на града под Сините камъни, в който се сливат духът на миналото и настоящето. Той акцентира и на разнообразните спортни, културни и развлекателни мероприятия за жителите и гости на Сливен.

На рекламния щанд бе отделено място на екипа на Крепост „Туида“, които представиха дейността на обекта и елементи от бита на българите – игри, облекло, въоръжаване и др.

От реновирането на крепостта до днес, зад стените й се организират различни събития – концерти, фестивали, събори, изложби, литературни четения, спектакли, работилници, семинари, тиймбилдинги, надигравания, надпявания и чествания на бележити дати и официални празници. Всички тези прояви допринасят за повишаване ръста на посещаемост и интереса не само към обекта, но и към Сливен.

Организатор на Международния туристическо-икономически форум е Община Чирпан.