Община Сливен с онлайн премиери за младите хора

Онлайн инициатива, насочена към младите хора, стартира Община Сливен с медийното партньорство на телевизия Канал 6. “Отключи се!” е поредица от ексклузивни онлайн събития, чрез които младите сливналии могат да се запознаят с концерти, постановки и празници в следващите дни.

 Всяко събитие ще е достъпно на официалния YouTube канал на Общината 48 часа след излъчването на предходното видео. Потребителите на платформата ще могат да се абонират за известия преди всяка премиера.

 Стартът на инициативата е с театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на младите актьори от ПМГ „Добри Чинтулов“, която вече е качена в YouTube канала на Общината. Към нея води линкът: https://www.youtube.com/watch?v=WHJ0xAkdoik

После на сливналии ще бъде припомнена впечатляващата изява на ансамбъл “Браво” от 2017-а година, която беше посветена на абитуриентите от ансамбъла. Финалният концерт на 20-тия Международен фолклорен детски фестивал „Приятелство без граници“ ще е третата онлайн премиера в инициативата “Отключи се!”. На финала, предвид наближаващите великденски празници, е избран концерт на Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен по повод Възкресение Христово от 2019 година.

 Специалните онлайн събития се презентират в духа на най-добрите световни практики за реализация на културен продукт по време на пандемия. Целта е по време на локдаун младите сливналии да имат още една възможност да се насладят на качествени културни проекти по време на изолация.

Датите на излъчване:

29 март – пиесата „Криворазбраната цивилизация“ от Д. Войников, с участието на актьорите от младежката театрална група към ПМГ „Д.Чинтулов“, режисьор Веселина Симеонова

31 март – концерт на младежки танцов ансамбъл „Браво“

2 април – финален концерт на 20-то издание от Международния детски танцов фолклорен фестивал „Приятелство без граници“

4 април – неделя  Великденски концерт на АНПТ – Сливен – 2019 година.