Община Сливен предприе по-строги мерки срещу COVID-19

Община Сливен предприема нови и по-строги мерки относно превенцията срещу разпространение на коронавирус.

1 – На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 гражданите могат да подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването.

2 – Разширява се периметърът на обходи и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания. Екипите на Общинска охрана и СОТ ще следят за спазването им и ще си взаимодействат с органите на МВР.

3 – Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж.

4 – Разширява се дейността на патронажната грижа.  На телефон 044/62 33 87 възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30.

5 – Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт.

6 – Затварят се парковете „Юнак“ и „Асеновец“.

7 – Затварят се спортните площадки.

8 – Община Сливен дезинфекцира детските площадки, спирките от градския транспорт и пазара.

9 – Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) поради очакваното присъствие на повече хора, предимно от ромското население.

10  – Община Сливен е закупила 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

На територията на Община Сливен няма потвърден случай на коронавирус. Предвид усложнената обстановка в национален мащаб обаче кметът на Сливен Стефан Радев отново апелира за спазване на мерките и правилата. Той допълни, че ситуацията е динамична и мерките ще се променят своевременно.